A Facebook a legnépszerűbb közösségi oldal. 2004-ben Amerikában alapította Mark Zuckerberg. Magyarországon 2008. novemberében jelent meg. Mára már világszerte több, mint 2 milliárd aktív felhasználója van. Használata ingyenes, de egy egyszerű regisztrációt igényel. A regisztrációval a felhasználó létrehozhatja a saját profilját, ismerőseivel kapcsolatba léphet, kapcsolódhat különböző közösségekhez, üzeneteket válthat, eseményeket szervezhet, vagy mások által szervezettekhez csatlakozhat. Az üzenőfalon különböző információkat, képeket, videókat oszthat meg, hírfolyamban pedig ismerősei, csoportjai híreit láthatja.

A Facebookot elsősorban a fiatalok használják, de az 55 év felettiek körében dinamikusan nő a népszerűsége. 

Mi is arra sarkallunk, hogy csatlakozz Facebook zárt csoportunkhoz, hogy közvetlenebb módon tudjunk veled kapcsolatot tartani, hogy megismerd klubtársaid és az ő élményeit és Te is megoszthasd velünk a tieid, hogy a felmerülő témákban megismerd mások véleményét és Te is hozzá tudj szólni, hogy a csoportban megosztott tartalmakat olvashasd/nézhesd.

A MAKKA Online Facebook zárt csoportjához regisztrált Facebook felhasználóként több lehetőséged van csatlakozási szándékod jelzésére:

  • A hírfolyamból a bal oldali menüben kattints a „Csoportok” pontra. Add meg fent a keresősávban a MAKKA ONLINE KLUB kulcsszót. Válaszd ki a csoportot, majd kattints a borítókép alatt a „+ Csatlakozás csoporthoz” pontra. 
  • A zárt csoport egyik tagja, aki ismerősöd, meghív a csoportba. Ekkor kapsz egy értesítést, így egy előnézeti formában már betekinthetsz a csoportba, de nem tehetsz semmit közzé és nem szólhatsz semmihez hozzá. Vissza kell jelezned a csatlakozási szándékod. Az értesítésben megtalálod a teendőket.
  • Előfordulhat, hogy a Facebook ajánlja neked a csoportot. Ekkor is hasonlóan jelezheted a csatlakozási szándékod.

A csoport adminisztrátorának (Kriszta) jóváhagyása után aktív tagja vagy a csoportnak.

Amennyiben követed a csoport eseményeit (belépés után automatikusan, illetve a borítókép alján lévő „…Továbbiak” és azon belül a „Követem”-re kattintva) a hírfolyamodban megjelennek a csoport bejegyzései. 

Beállíthatod a borítókép alján lévő „Értesítések” elemre kattintva beállíthatod, hogy:

  • Minden bejegyzésről: a csoport tagjai által közzétett minden bejegyzésről értesítést kapsz.
  • A legnépszerűbbekről: az ajánlott bejegyzésekről és az ismerőseid bejegyzéseiről kapsz értesítést.
  • Az ismerőseim bejegyzéseiről: minden esetben értesítést kapsz, amikor az ismerőseid bejegyzést tesznek közzé a csoportban.

Ha még nincs Facebook fiókod, az alábbi néhány lépéssel létre tudod azt hozni:

Keresd fel a facebook.com oldalt 

Az „Új fiók létrehozása” menüpontban neved, email címed, jelszavad, születésnapod és nemed (utóbbi kettő nem kötelező) megadásával, majd a „Regisztráció” gombra kattintva (Ezzel elfogadod Felhasználási feltételeinket.) el is végezted a regisztrációt.

Nincs még email címed? A „Hogyan hozzak létre saját email címet?” cikkel segítünk az elkészítésében.

A fiók létrehozásának befejezéséhez meg kell erősítened az email címedet vagy a mobiltelefonszámodat. Erre azért van szükség, hogy a szolgáltató megbizonyosodjon arról, hogy valóban te vagy a telefon, vagy email cím tulajdonosa.
Mobiltelefonszámod megerősítéséhez írd be az SMS-ben kapott kódot a bejelentkezéskor megjelenő Megerősítés mezőbe.
Az e-mail címed megerősítéséhez kattints a fiók létrehozásakor kapott e-mailben található hivatkozásra.

A megerősítés után email címed és jelszavad megadásával tudsz bejelentkezni Facebook oldaladra.

Profilod beállításáról, a Facebook használatának alapjairól egy külön cikkben írok.

/R/