Kedves Klubvezető Gyaloglótárs!

Régóta nem kaptatok tőlem Hírlevelet. Nincs mentségem, hogy miért nem…

Azt hittem, ősztől minden megy majd a régi szokások szerint, gyalogolunk rendszeresen a klubban, találkozunk itt és ott, meg az őszi klubvezetői konferencián.

De a COVID érkezett másodszor is, sőt most még undokabb kiadásban!

A dög! Olyan utálatos!

Szinte teljesen elzár bennünket a gyermekeinktől, az unokáinktól, a szeretteinktől, a nagy családtól és a barátoktól! A régi, megszokott életmódunktól, a közös klubgyaloglásoktól és a legkülönfélébb találkozóktól is távol tart. De mi tudjuk, mert edzettek és jó kondícióban lévők vagyunk, hogy türelem, fegyelem, maszk, kézmosás és távolságtartás, ez utóbbi, ha nem otthon vagyunk. Azt is tudjuk, hogy jó lesz majd, ha van már oltás, s újra együtt lépkedünk. Ha nem lettünk betegek, ha nem kanyarodtunk a temető felé, ha őrangyalunk velünk volt/van.

Közben alakultak újabb klubok új gyaloglókkal, láttunk a Facebookra feltett sok képet, szinte az egész országból. Ez jó!

Sajnos, a nagy városban, a nagyobb településeken, ahol a klubtagok többségének tömegközlekedéssel lehet csak elérni a közös gyaloglást, ott most megint szünet következik. Így a fővárosban a Margitszigeten és a Normafánál sem tartunk közös sportolást ebben az évben már. Természetesen kis csoportban, mikro csapatban, baráti kisközösségben lehet kint a természetben gyalogolni, kirándulni vagy NW haladni a botokkal, ha el lehet érni gyalogosan a csodálatos őszi tájat. Persze autóval sem rossz…

Legyünk elővigyázatosak, előzzük meg a bajt! Megéri!

Nem félünk, rettegünk napi 24 órában, de mint egy tapasztalt, okos, sokat megélt nyugdíjas, vigyázzunk a saját egészségünkre, és másokéra is. Ha csak lehetséges, ne találkozzunk a gyerekkel, az unokával! Ők tünetmentesen hordozhatják a vírust, de mi nem biztos, hogy ellenállunk… Azt tanácsolják a szakértők, telefonon ne csak a családtagokkal, hanem a barátainkkal is beszélgessünk rendszeresen. Kétféle érzés…

Nézzük néha meg a Facebookon az OGYIK oldalt, tegyetek ki – akár régebbi – képeket, jó ötleteket, és várjuk örömmel a karácsonyt, az Új esztendőt és az OGYIK találkozót tavasszal.

Sarolta