Kedveseim!

Néhány hete arra biztatlak Benneteket, hogy tegyetek meg minél több lépést annak érdekében hogy visszatérjen/növekedjen az aktivitásotok. Teszem ezt több okból kifolyólag:

  • az elmúlt egy év szokatlan körülményeinek hatására mindenkinek csökkent az aktivitása, legyél őszinte magadhoz, Neked is.
  • a hangulatunk romlása és a társaság hiánya kevésbé tesz bennünket motiválttá, jobban megülünk a fenekünkön, őrizzük a kanapét.
  • és sajnos a vízcsapból is az folyik, hogy maradj otthon

Talán szélmalom harcot vívok, de elmondom ezredszer is hogy a depressziónak két jó ellenszere van, az egyik ha kimozdulunk otthonról kimegyünk a levegőre (akár süt a nap, akár esik), a másik pedig az aktivitás. Magamon is látom, hogy mennyivel nehezebb megtenni azt az első lépést, mint korábban, hogy mennyivel nehezebb rávenni magunkat arra, hogy kilépjünk a lakásból. De én megtettem (bár nem volt mindig könnyű) így elmondhatom, hogy az utána érzett elégedettség és boldogság-érzet a megszokottnál is sokkal nagyobb.

Ha nem sportolunk (értsd nem mozgunk, nem vagyunk aktívak) és rossz a hangulatunk, akkor bizony a nyavalya is hamarabb ránk talál (pláne ha tudja hogy hol keressen, ott a kanapén). Szóval nem csak a vírus öl, hanem a depresszió is. A depresszió az előszobája a szív-keringési rendszer megbetegedéseinek, az pedig még mindig vezető halálok Magyarországon.

Aztán ott a túlsúly és az ahhoz köthető anyagcsere zavarok, megbetegedések. Most még a vírus is jobban igénybe veszi azokat, akiknek “vannak tartalékaik” . Soha nem volt annyira fontos odafigyelnünk a testsúlyunkra, mint manapság! Törekedj arra. hogy ne mutasson többet a mérleg, sőt lehetőleg válj meg a tartalékok egy részétől. Tudod, itt is az első kiló a legnehezebb. Mint az első lépés…. Amit még ma meg kell tenned, nem halogathatod!

Hát ezért bíztatok mindenkit, hogy mozduljon!
A lépéseket egyre többen gyűjtögetitek velem és ez tényleg boldoggá tesz a kezdeti elkeseredésem után. Úgy gondolom, hogy a MAKKA egy elit csapat, aki nem hagyhatja el magát, jobbak vagyunk az átlagnál! A múlt héten a rossz idő sokakat otthon tartott, így a kitűzött másfél millió lépésünk most nem jött össze, az eddig beérkezett adatok szerint 900 000 lépés alatt vagyunk valamivel. Segíts nekünk, játszunk együtt, tegyünk együtt egészségünkért – még ha külön-külön lépegetünk is!

Minden eredmény szép eredmény! Aki csak 10-12 000 lépést tesz meg, az is sokkal több, mintha a kanapén ücsörgött volna. Büszke vagyok rátok is, és azokra a társainkra is akik hétről hétre versenyre  kelnek önmagukkal, hogy újra egyéni rekordot állítsanak fel, legyen az 20 000 lépés vagy 100 000 feletti. Tűzz ki Te is magadnak saját célt, győzd le önmagadat, a lustaságodat. Magadért teszed. És egy kicsit értünk is, a csapatért, ha segítesz elérni az újabb rekordot ,a másfél millió lépést.

Hogy példát mutassak, én megpróbálom a héten elérni a 100 000 lépést. Nem lesz könnyű, mert van dolgom ezer, meg nekem is hosszú az út az edzőcipőmig… 🙂 Jelzem, a héten alig haladtam meg a 60 000 lépést, előtte héten 68, az előtt 73 000 lépésem volt, tehát ez nekem is kihívás! A Te célod mi lesz?

Akik már aktívabbak és rendszeresen gyalogolnak, nekik ajánlom az iramjátékot. Egyes szakaszokon húzz bele és diktálj erősebb tempót magadnak, ezzel tovább javíthatod a kondíciódat. Egy túra során akár 5-7 ilyen aktívabb szakaszt is közbeiktathatsz, a tempót és a hosszát (méterben vagy időben) Te határozod meg.

Ébresztő! Talpra, indulj el még ma! Ha csak egy háztömbkört, akkor annyit. De menj ki! Várom a híreket felőled is! 🙂 Motivációként csatolom a múlt héten készült Duna TV-s interjúmat – nekem ehhez kell legyőznöm önmagamat (ehhez is). De csinálom, mert ha csak egy valakinek segítek, már megérte.

Személyes találkozásunkig szeretettel ölellek, virtuálisan!

Kovács Kriszta
06/30 555 1344