Amikor ezeket a sorokat írom, már 11 napja a négy fal közé kényszerültem, a munkámat nem végzem, a szokásos napi ritmusom a múltté. Nehéz élethelyzet ez nemcsak nekem, mindenkinek. Mindannyian azonos problémákkal küzdünk, a társak, családtagok hiánya, a megszokott életritmus megváltozása és a “kilátástalanság”, hogy nem tudjuk, meddig tart ez állapot. Ebben az élethelyzetben a legnagyobb feladatunk a lelki békénk megőrzése, hogy tudjuk

  • nem tart ez örökké, néhány év távlatából egy rövid kis szakasz lesz ez életünkben (gondolj arra, hogy most volt Karácsony – 3 hónapja!)
  • barátok vesznek körül bennünket, s ők is ugyanebben a cipőben járnak
  • vannak Nálad gyengébbek is, karold fel őket, próbálj a Te erődből most nekik adni.

Tehát az elsődleges feladatod a derűd megőrzése. Ez rajtad múlik, ne add fel!

A következő lépés az egészséged megőrzése – e téren a legnagyobb feladatod OTTHON MARADNI és elkerülni a fertőzést. A másik teendőd, hogy megerősíted az immunrendszeredet, hogy szükség esetén hadra fogható legyen. Ehhez

  • tartsd be a higiéniai előírásokat
  • étkezz egészségesen, fogyassz kiegészítő vitaminkészítményeket, nagy dózisban C és D vitamin,
  • próbálj lélekben és mentálisan ép lenni, maradj erős, hiszen vannak, akiknek szükségük van rád, segítsd a nálad gyengébb lelkületűeket!
  • tartsd fenn aktivitásodat, mely segíteni fogja immunrendszeredet és a lelkedet is!

S ha megőrzöd az aktivitásodat (rám számíthatsz, minden nap segítek Neked) akkor meg kell hogy őrizd a testsúlyodat is! Ez a kihívásunk lényege! Őrizd meg a testsúlyodat a bezártság ideje alatt. Lépj ki hónapok múltán a kapudon ugyanolyan súllyal, mint mikor magadra zártad az ajtódat!

Ehhez fotózd le rendszeresen, mit mutat a mérleg, hogy visszanézhesd azt és szembesülj a változásokkal! Örömmel veszem, ha néha megosztod velem ezeket a képeket! (Nem mutatom meg senkinek)

Virtupuszi és kitartást Neked!

Kriszta