Kiss Rózsa vagyok, 1974-ben születtem, a Bak jegyében. A realitás talaján állok, a biztonságra törekszem, elég zárkózott típus vagyok, nehezen nyílok meg. Ezért most, hogy magamról kell írnom, nagyon nehéz helyzetben vagyok, habár Kriszta szerint „Ez legalább egy könnyű téma, amit ismersz…”. Meglátjuk. 🙂

Bemutatkozásom apropója, hogy Kriszta fokozatosan bevont a MAKKA életébe. Főleg adminisztratív, valamint szervezési feladatokban igyekszem segíteni a munkáját és terveink szerint a jövőben az online klub működtetésében is részt veszek. Így sokat fogunk „találkozni”. Ennek kapcsán megragadom a lehetőséget, hogy ezúton köszöntselek én is a MAKKA Online Klub tagjaként!

Krisztával gyermekeink által ismerkedtem meg. Az óvodában csoporttársak voltak a fiúk, de csak akkor vált szorosabbá kapcsolatunk, mikor 2006-ban megvásárolták az utcánk sarkán lévő jelenlegi otthonukat. Ettől kezdve sokat találkoztunk, egyre több közös programot szerveztünk négyesben. Idő közben a gyerekek érdekében szervezett találkozók során megismertem az egyik legjobb barátnőmet! Krisztát minden tekintetben közel érzem magamhoz, bármiben számíthatok rá.

Életemben a legfontosabb személy a már nagykorúvá cseperedett fiam, akit pici kora óta egyedül nevelek. Jelenleg vele élek. A gyermeknevelésben szüleim segítettek nagyon sokat és szerencsére még most is bármiben számíthatunk rájuk. Hálás vagyok nekik az önzetlen szeretetükért és támogatásukért.

Annak ellenére, hogy válásom után volt hosszabb kapcsolatom, élettársam, megtanultam, hogy a magam lábán álljak és magam irányítsam az életem. Ma már nem sok minden tud megijeszteni. Ha kell háztartást vezetek, ha kell kertészkedek, ha kell bútort szerelek, ha kell csillárt szerelek fel.

Végzettségemet tekintve okleveles élelmiszeripari mérnök vagyok. 14 évig dolgoztam a konzerviparban a gyártás és a minőségbiztosítás területén. 2011 óta egy gyógyszergyárban vagyok minőségbiztosító. Főfoglalkozásom igen távol áll az Egyesületi feladatoktól, de időről időre itt is megtalálnak szervezni valók, melyeket örömmel, szívesen végzek.  Ennek alapján bátran mondtam igent Kriszta felkérésének és kezdtem besegíteni neki főként a kirándulások szervezésébe.

A kötelezettségeken túl a szabadidőmet a családommal vagy a barátaimmal töltöm szívesen. Fontosak számomra a baráti körben eltöltött esték, kirándulások, utazások. Ha időm engedi szívesen megyek velük színházba, koncertre, moziba. Emellett nagyon élvezem az egyedül eltöltött órákat is egy jó könyv, film, vagy zene mellett.

Lassan öt éve él velünk Peti kutyánk, aki nagyon sok örömöt okoz nekünk és aki teljes jogú családtaggá vált nálunk. A vele való séta egy vidám kikapcsolódás.

Végig kísértem a MAKKA születését, cseperedését, alakulását. Számomra egy csoda, hogy láthattam a megszülető gondolat, hogyan ölt testet és hogy alakult ki ez a nagyszerű közösség. Az egyesület tagjaival leginkább kirándulásokon találkozom. Nagyon nagy öröm számomra látni, hogy milyen vidáman, szeretettel jönnek el és hogy milyen sokat jelent számukra, hogy itt lehetnek. Megható az összetartozás és az egymás támogatása. Nagyon sok értékes emberrel ismerkedtem meg és közülük nagyon sokukat példaképként tisztelek. Példaképként, hogy hogy kell viselni és megélni a kort. Kívánom, hogy az online klub révén te is részese legyél ennek az élménynek!