Ezt a 8 hetes edzéstervet azoknak ajánlom, akik már korábban is tornáztak gimnasztikai labdán, jó az egyensúlyérzékük és biztonsággal fel tudják venni a különböző kiinduló helyzeteket a labdán. A gimnasztikai labda használata esésveszélyes, kérlek csak akkor próbáld a gyakorlatokat, ha az aktuális egészségi és fittségi állapotodnak megfelelő. Pakolj el mindent a torna helyéről és válassz olyan helyszínt a tornához, ahol ha lepottyansz véletlen a labdáról akkor sem ütöd meg magad a falban vagy valamelyik bútorban, padlóvázában, ajtó szélében, stb.

A tornát saját felelősségedre végzed, szükség esetén konzultálj kezelőorvosoddal. A tornagyakorlatok célja a prevenció, tehát a megelőzés, és nem a rehabilitáció. A gyakorlatok nem gyógytorna feladatok. Egészséges, koruknak megfelelő állapotban lévő, már korábban is rendszeresen tornázott 50 felettiek részére összeállított gyakorlatsor.

Az ismétlésszámnál a következő feliratok találhatóak:

  • week – az edzés hét száma
  • set – sorozatok száma (ennyiszer ismételd a gyakorlatsort)
  • repeat – ismétlésszám

pl:

week set repeat
2 3 8

Ez esetben a 2. héten 3 sorozatban 8 -szor végezzük az adott feladatot. A sorozatok között rövid pihenőt tartunk. Tehát 8 feladat, pici pihenő, ismét 8 feladat, pici pihenő és az utolsó 8 feladat jön.

Ügyesen!